Hydroplant Westland

Materiaal impregneren

Materiaal impregneren

Zo voorkom je brand met brandvertragend impregneren van verschillende materialen.

Vanaf het tragische moment van de nietsontziende brand in café De Hemel in Volendam, tijdens de Nieuwjaarsnacht van 2000 op 2001, zijn veel instanties wakker geschrokken. Vuur slaat namelijk zeer snel om zich heen, en zeker met producten waar plastic in verwerkt is, zodat het kan gaan druipen.

 

Dit is ook voor mij persoonlijk het moment geweest om mij hier verder in te verdiepen en de benodigde cursussen en certificaten te behalen.
Brandvertragend behandelen van uiteenlopende materialen voor o.a. feesten en partijen, evenementen e.d. Maar ook voor openbare gebouwen is eigenlijk altijd een behandeling met brandvertrager noodzakelijk.

 

Wij werken uitsluitend met de producten Magma Firestop van Magma Industries. Het waarom is eenvoudig. Een breed pakket van uiteenlopende producten die voor de diverse materialen gebruikt kunnen worden. Magma is onderdeel van een groot internationaal opererend bedrijf waardoor er ook voldoende budget en draagvlak beschikbaar is om constant te blijven door ontwikkelen.

Evenementen

Dankzij ons netwerk in onder andere de evenementen branche, komen we in heel Nederland om op locatie een bewerking uit te voeren. Vlamvertragers kunnen op vele soorten materialen worden toegepast. Voor iedere toepassing hebben wij wel een geschikte brandvertrager in huis.

 

In het najaar zijn kerstbomen een groot artikel. Hiervan hebben wij al vele honderden bomen gedaan. Groot en klein. De grootste was de boom die jaarlijks door Staatsbosbeheer wordt geschonken aan de 2e Kamer in het Binnenhof.  Deze was ruim 15 meter hoog en hebben we met een hoogwerker moeten behandelen. Maar ook heel veel bomen voor evenementen, beurzen, Nieuwjaarsfeesten, bedrijfsborrels, zorginstellingen, gemeenten, scholen, horeca ect. Het maakt ons niet uit, we komen overal. We kunnen de behandeling op locatie uitvoeren, of we voeren de behandeling bij ons op het bedrijf uit. Nadat de materialen droog zijn kunnen wij ze afleveren of staan ze klaar om te worden opgehaald.

 

Behalve het impregneren van kerstbomen kunnen we zelf ook bomen verzorgen. Deze kopen we uit eerste hand in bij een grote importeur, dus mooie bomen tegen concurrerende prijzen. Zo ontzorgen we u volledig.

 

Diverse soorten kerstversieringen, guirlandes, versierde daken, kunstsneeuw, voor iedere versiering hebben we een bruikbare toepassing.

Gecertificeerd applicateur

Heel belangrijk is dat wij gecertificeerd applicateur zijn, en door de brandweer worden erkend. Op verzoek geven wij een certificaat af voor de door ons behandelde versiering of bomen of andere materialen.